Malangnya hari itu...

SELASA

17.10.2017

Assalamualaikum W.B.T

Pertama sekali AL nak ucapkan tanniah kepada graduan yang telah menamatkan pengajian di UITM Segamat dan menjadi alumni UITM Segamat… Suka dalam duka AL tengok korang… Happy tengok korang dalam jubah… Aku pulak rasa nak nangis time tu..


Tapi,

Pagi tu semua elok je.. Siap boleh posing maut sekali dengan kasut bulu gebu aku… Tak semena sampai je warung tapak kasut aku  patah… Alamak!!.. masa penting jugaklah dia nak patah… Nasib baik UO Segamat tu dekat dengan tempat makan… So,,gegas ke sana dapatlah kasut baru…



Mula-mula elok je pakai tapi melecet kat jari pulak… Jalan sampai senget benget nak tahankan jari yang sakit… Yang paling menyirap… kebetulan mak dan bapak kawan adik aku diorang tak datang so kad  jemputan tu bagilah aku…


Tetapi lagi,

Pasangan aku nie adik kepada kawan adik aku nie yang sepatutnya masuk dengan aku tak boleh masuk sebab baju!!... Aku macam nak rak cari dia merata call sampai salah nombor . Last jumpa dia dekat dengan pintu dewan… Panas je aku bukan reti nak cari aku… Minta maaf ke hape… haram tak de pun..
saje je aku hitamkan gambar nie... nak gambar cari kat IG aku

Akhirnya, aku mereputlah kat luar dengan panas berdenting hari tu sambil dengar lagu haryati yang tak bape sedap tu.. … Kat bawah khemah dah penuh orang… Baik duduk depan speaker… Nasiblah ada gegirl yang manis jelita nie… Sila cari IG okay!!...@me.jihya 

Ramai kan!!


Okay sampai situ jelah cerita nie… Nanti selanjutnya aku sambung ceritanya.. ada kaitan dengan nie jugak... tunggu tau...Macam tak percaya je adik aku dah grad.. Macam baru semalam je hantar dia pergi Segamat... Banyak betul kenangan kat Segamat nie.. Yang penting masa grad ijazah nanti aku akan pastikan yang aku berteman dan tak sorang-sorang lagi... Kenapa tak de gambar adik aku??sebab dia tak suka ambik gambar.. hahahha


#uitmkonvokesyen87
#diarialialiyana
#ALOktoberStory




0 Comments