Alhamdulillah 😍 ( PART 2 )

Hai. Assalamualaikum.. Korang mesti tak sangka kan entri Alhamdulillah nie dah sampai part dua kan.. Korang dah baca yang pertama.. Kalau bacelah yang PART 1  punye…. Minggu lepas adalah minggu cek up aku dengan mak aku… Alhamdulillah keputusannya terbaik…


Mak aku punya tekanan darah pun dah turun… Itu pun penangan susu Omega dengan beras perang EcoBrown.. Terima kasih jugak unuk kak @wana_kamal79 atas gambar beras EcoBrown yang dipos kat IG tapi sayang IG lama dah kena takeover penyamun siber… Keputusan tekanan darah aku pun okay 116/76 hasil penangan makan paru lembu dengan minum pati delima gulsan… huhu


Cucuk nak ambik darah tu yang perit .. Lengan jadi lebam-lebam… Sebab darah aku pagi tu degil sangat nak keluar… Dapat sikit je.. Pergi lab doktor kata dah cloated .. Pergi lagi ambik.. last-last guna butterfly jugak… Baru lah lepas…

Yang sis tak happy nie ha…


Berat badan naik mendadak… Aku makan giler-giler roti canai roti krim semua aku sebat sebab nak naikkan darah… Sebab makan ubat iron tablet tu pun aku jadi selera tahap gajah lapar… Kalau aku diet nanti doktor tu bising… Sebab dia juga aku cepat sihat. Korang nak tahu tak doktor yang checkup aku nie ya Allah soft spoken giler … Tak pernah kasaq-kasaq… Baik benor doktor tu..

Tapi, dia nie macam tak ingat aku.. Dulu kali kedua aku masuk hospital pun dia yang check.. Takkan dia tak ingat aku… Sebab aku gemok kot… Manalah dia nak ingat aku… Phew…Boleh tahan hensem jugak doktor tu… Aku nak selfie dengan dia segan takut dah ada bini… hihihi….

28 nie pergi cek up lagi … Kalau okay tak dapatlah nak jumpa doktor nie lagi… Kalau dia suruh jumpa lagi .. Aku pergi jumpa.. Padehal kan.. hahah… Sampai situ jelah coretan aku… Kalau ada nanti aku sambung lagi ye.. Assalamulaikum






0 Comments