1 Mei



1 Mei | Assalamualaikum W.B.T  . Alhamdulillah syukur ke hadrat Allah S.W.T hari nie kita dibagi lagi bernafas di bulan baru nie.. Oh ye!! . Lagi bape hari dan bape detik je kita akan berjumpa dengan Ramadhan..

Tak sabar rasanya nak berjumpa dengan Ramadhan .. Nak buat rutin biasa dalam bulan Ramadhan.. Eh macam-macam lagilah..

Tapi,

Tahun nie tak best rasanya sambut puasa tanpa adik disisi.. Adik kita ada peperiksaan kat UITM … Aku mintaklah kat korang supaya doakan adik aku lulus… Luluh hati i… Makan apa lah agaknya first puasa dia..


Sebelum tu AL lupa , AL nak ucapkan Selamat Hari Pekerja kepada semua pekerja di Malaysia nie.. Bestlah korang ye… Dapat berjimba bersamba rumba.. Bagi orang yang kerja sendiri macam aku hari cuti pun kena kerja… 


Hari Pekerja di raikan setiap tahun pada 1 Mei. Hari Pekerja merupakan hari cuti am bagi Malaysia. Berdasarkan sejarah, Hari Pekerja adalah sambutan pencapaian ekonomi dan sosial pekerja, termasuk pengenalan kerja 8 jam sehari di kebanyakan negara pada tahun 1800.Berdasarkan faktor ekonomi untuk Hari Pekerja, 1 Mei juga merupakan perayaan permulaan musim Spring, terutamanya di Great Britain, Eropah dan Amerika Utara, dan turut kenali sebagai Hari Mei. Di Malaysia, asal-usul Hari Pekerja jarang di beri perhatian, dan orang ramai biasanya akan menggunakan cuti ini untuk melawat keluarga, bercuti (jika jatuh pada hujung minggu ), atau dengan membeli-belah di gedung gedung besar.

Semoga aku dapat harungi bulan ini dengan jayanya… Yang best bulan depan lah banyak hari yang special…muahahah tunggu jelah

6 Comments

  1. bila hari cuti ni dptlah rest kan diri kat rumah..

    ReplyDelete
  2. bestnye cutiii..kite xdpt cutiii T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. kesiannya awak ... tapi double gaji kan.hewhew

      Delete
  3. hi alia, salam kenal dari bean (cakaps.blogspot.com)

    goodluck untuk adik yg exam ya

    ReplyDelete