PENGALAMAN AL PERTAMA KALI MENGUNDI


#GE14  #TeamJohor  #MuafakatJohor

Assalamualaikum W.B.T dan Selamat Sejahtera kepada semua rakyat Malaysia khususnya bangsa Johor. Hari ini tiba masanya rakyat membuat pilihan untuk masa depan Negara untuk 5 tahun akan datang.. Demi kemajuan sesebuah Negara , bangsa , dan juga rakyat..
#GE14  #TeamJohor  #MuafakatJohor

Alhamdulillah , tepat pukul 08 : 15 AM AL sudah menjalankan tanggungjawab AL sebagai rakyat Malaysia . Sebagai pengundi pertama kali AL tak terlepas daripada perasaan teruja . AL daripada waktu malam AL tak dapat lelapkan mata .

AL mengundi di Sekolah Agama Seri Macap ( tempat jatuh lagi dikenang hewhew ) . Pukul 07 : 45 AM AL sampai tadi . Sebab AL tak nak pergi siang nanti panas plus tak nak berdiri lama . 07 : 50 AM je diorang bukak kaunter semakan daftar pemilih .

Oh ye ! lupa pulak . Masa tengah beratur tadi AL jumpa gegadis kesayangan AL yang lama AL tak jumpa .. Rupanya diorang pun pengundi baru jugak .. Mari perkenalkan …

#GE14  #TeamJohor  #MuafakatJohor
AL , MIGHA ,PIKA

Rupanya senang je mengundi nie .. Kalau pergi pagi lagi senang dapat awal balik pun awal . Main celup – celup dakwat … Macam nie… Dah itu je …

Untuk 5 tahun akan datang AL seru kepada yang belum mendaftar undi pergilah mendaftar . Tak guna  cakap pung pang pung pang tapi habuk pun tarak … Pergilah mengundi jadilah manusia gentle okay !!! . Nanti malam akak akan reveal sape parti pilihan akak . okay !! Sampai sinilah coretan saya … Semoga berjumpa lagi untuk pilihan raya akan datang !!!.

NOOR MARLIYANA BINTI ****** . BERTARIKH 09.05.2018 . SAYA MENGUNDI UNTUK KALI PERTAMA .

#GE14  #TeamJohor  #MuafakatJohor



8 Comments

  1. Proses undi kejap je, beratur yang lama. Siqah beratur dua jam hari ni. Hii. Layankan je, dah 5 tahun sekali pun kan :D

    Nway, Lia, jemput join giveaway di blog Siqah jika ada kelapangan ye :)

    LETTER OF HAPPINESS GIVEAWAY BY BLOG SIQAHIQA

    ReplyDelete
  2. kin dah undi untuk kali kedua. hihi

    ReplyDelete
  3. mengundi ni mcm pergi pesta pun ada..yg best dpt jumpa kawan sekolah lama..

    ReplyDelete
  4. sama lah first time mengundi, at first nervous jugak tapi okay je semua. tahniah al! :D

    ReplyDelete