MASALAH NEGARA BETUL LAH !

By A . L - November 29, 2018


Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada semua pembaca kesayangan AL . Aku ada satu masalah daripada dulu bila aku tengok televisyen aku tak suka tengok satu hero . Kalau ada drama dia , aku cuma tengok ala kadar sahaja . Teman mak kita tengok je . Paling penting apa yang aku rasa bila tengok hero ni macam – macam rasa ada .

Rasa macam nak lempang , nak tendang pun ada . Aku selalu bayangkan hero ni sebuah ‘punching bag ‘ . Tapi , bila difikir balik kalau jadi ‘punching bag ‘ dengan aku mau melayang ke udara . Yelah tinggi aku dengan hero ni mungkin tak sama . I guess jelah . Tak pernah jumpa depan –depan .

Hero ni aku tak tahu lah nak cakap macam mana . Bila dia berlakon gaya muka dia tu ada kala mengada –ngada . Orang jawa cakap mentel atau pun centilan . Bila ganas pukul – pukul dah boleh masuk one championship . Takut pun ada . Macam real tau .. Macam cakap tak menggunakan skrip , Macam cakap dengan kawan –kawan . Eh !! macam – macam adalah shiak .

Nak tahu tak siapa gerangan yang aku sebut – sebut dari tadi ? . Jawapannya ialah
.
.
.
.
.
.

Zul Ariffin . Aahahah … Aku jenis tak suka tengok lelaki ke hero ke yang badan sado ni . Takut tau . Bila aku tertengok mulalah mimpi bukan – bukan . Macam itu hari aku mimpi dia letak tangan di bahu aku . Aku cuba nak lepaskan tangan dia tapi tak berjaya . Rupanya aku kena belit dengan selimut sendiri rupanya … Benda lah ..

zaman halus
Macam – macam gosip yang aku dengar sejak dari gerak khas lagi . Tapi , kalau betul pun wallahualam lah . Aku tak nak cakap lah fasal apa . Nanti kejap lagi kena kecam lah gamaknya .

zahirah macwilson , zul ariffin , sado , ayda jebat , seribu rindu , awan dania , zul ariffin tunjuk kote
zaman sado 

Aku respek lah kat fan club dia @zafc . Walaupun idola dia kena hentam hebat bila gosip melanda . Peminat dengan idolah mereka stay cool je . Tak pernah nak gelabah itik . Tanniah juga kepada yang selalu stand undi dia .. Aku pun tak tahu kenapa kau semua minat dia . Bagilah aku 10 sebab . Manalah tau terminat pula di kemudian hari .. ( Wadepak )

Aku tak mainlah Zul Ariffin . Aku minat Redza Rosli dengan Syafiq Kyle . Si Redza tu aku tengok cerita dia daripada badan dia halus sampailah sekarang . Tak sado sangat lah . Watak pun banyak yang mencabar dia dapat. Serius dan tak clingy bila berlakon . Cita rasa mahal sikit .. Biasalah AL . hahahha

Moga – moga aku tidur nyenyak se nyenyak nya … Mimpi ngeri bila mimpi Zul Ariffin .

Ikhlas daripada
Bukan peminat Zul Ariffin .

Untuk yang nak tahu sangat fasal Zul Ariffin , AL dengan besar hati bagi biodata dia dibawah ini untuk tatapan kamu semua … BACALAH

Nama Penuh Zulkifli Bin Ariffin
Tarikh lahir pada tahun 25 Oktober 1986
Tempat lahir : Perak
Umur : 31 tahun
Tinggi : 6 kaki 1 inci (1.85 meter)
Berasal dari negeri Taping, Perak
Rumah : Di Kuala Lumpur
Adik Beradik : Anak bongsu daripada 4 beradik (2 Lelaki & 2 Perempuan)
Kacukan : Melayu + Belanda (Dutch)
Adik beradik : Anak bongsu. Ada 4 orang beradik (dua kakak dan seorang abang)
Kerjaya : Model, Pelakon

SOSIAL MEDIA
  • Blog : www.zaofficial.com
  • Twitter : https://twitter.com/zul_ariffin86
  • Facebook : https://www.facebook.com/pages/Zul-Ariffin/135600119851242
  • Instagram : zul_arffin86

  • Share:

You Might Also Like

3 Comments

  1. Same...xminat dia. Cheery suka hero yg kelakor...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeah !!! Ada geng lah kita ... Welcome to club gal...

      Delete
  2. haha.. kelakar plak sampai bab mimpi tu... hehe... by the way... saya follow sini...

    ReplyDelete