I Quit ( PART 1 )

By Kak Yana - February 07, 2020


Khamis

06 . 02 .2020

8.00 AM

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada semua pembaca setia blog Kak Yana ni . Lama betul Kak Yana tak ‘up’ entri disini . ‘ Last ‘  ‘ update ‘ entri pun dah sangat lama . Hari ini untuk melepaskan kerinduan anda semua Kak Yana akan ceritakan apa yang berlaku semenjak ‘ hiatus ‘ sementara dari blogging dan kenapa Kak Yana letak jawatan .

Alhamdulillah syukur ke hadrat illahi , semalam Kak Yana terpaksa buat keputusan yang Kak Yana sendiri susah nak buat . Kak Yana sudah berhenti kerja atas sebab yang amat mendesak kepala otak kakak ni . Anda semua mungkin tak rasa apa yang kakak rasa . Pada anda semua ianya  remeh punya sebab . Tapi , untuk aku ianya bukan remeh 

Siapa yang baca entri tahun lepas kakak gembira dapat kerja baru kan ??? . Gembira memang gembira .. Tetapi , bila kau dah bos kau lebih percaya orang asing daripada orang tempatan . Kau memang takkan pergi jauhlah jawabnya ..
Yang paling aku benci dan sebab utama yang aku benci dengan syarikat itu ialah .

‘ Toxic Person ‘

Nak tahu apa .. tunggu entri seterusnya

  • Share:

You Might Also Like

18 Comments

  1. Good post! I know it’s about toxic job right. Saya pun pernah experience nyer juga. Saya pun pernah ltak jawatan dlm masa sebulan sebab x tahan dgn toxic boss. Every day Saya kena verbal assault dgn ayat “you nie bengap la. I benci tengok muka you” dari boss Saya. So dari sakit jiwa baik I quit!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi ... Teruk betul bos macam itu . Lagi seksa tahan sakit kepala tu

      Delete
  2. Tak sabar nak tggu next entri.. Thanks sbb sudi berkongsi pengalaman.. Moga ada manfaat d sebalik perkongsian ini

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalamualaikum AM . Terima kasih kerana berkujung ke blog Yana .. Sama - sama

      Delete
  3. K mid pun pernah hadapi situasi macamnie..klu tak gembira bekerja di situ eloklah berhenti..Biarlah bekerja di tempat yg kita suka ..janji kita x stress

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalamualaikum kak Mid . Terima kasih kerana berkunjung ke blog Yana . Betul tu kak Mid sekarang Yana dah tak stress sangat

      Delete
  4. Ambil pengajaran dari apa yang berlaku, setiap langkah yang akak ambil itu sudah tersurat dan mungkin itu adalah jalan terbaik untuk akak. Kerja kalau dalam situasi macam akak lalui memang pedih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalamualaikum abang zul . Terima kasih kerana berkunjung ke blog Yana . Memang pedih untuk kakak lalui dan sangat menguji minda sebenarnya

      Delete
  5. Alaaa kita gigih menanti ceritanya..apapun better move on dari sakit hati jika dah fikir masak-masak dengan tindakan tu. Good luck for your future dan kita tunggu next entry.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalamualaikum kak Bella .. Terima kasih berkunjung ke blog Yana ... ahahahah Tunggu next entri okay !!

      Delete
  6. takpe kak.. buat je apa yang kita rasa terbaik.. walau tahap letk jawatan sekalipun.. rezeki bumi Allah ni luas.. dan Allah adalah si pemberi rezeki.. doa banyak2, tenangkan diri... InshaAllah ada benda yg lebih baik menanti.. aamiin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalamualaikum kak siti . Terima kasih kerana berkunjung ke blog Yana . Terima kasih kerana berkongsi semangat dengan Yana . Amin YRBA ..

      Delete
  7. semoga dipermudahkan. buatlah apa yang terbaik untuk diri kita. saya pun pernah dalam situasi yang sama sehingga buat keputusan untuk berhenti kerja .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalamualaikum abang mawardi . Terima kasih kerana berkunjung ke blog Yana . Terima kasih kerana mendoakan Yana . Semoga abang Mawardi dimurahkan rezeki .

      Delete
  8. Moga dipermudahkan segala urusan but trust me kat mana2 syarikat pun tetap akan wujud toxic people. Apa yg perlu kita buat ialah kita kena bijak untuk bawa diri dan fokus pada kerja

    ReplyDelete
  9. Mana-mana tempat pun ada manusia jenis toxic people nie.. Tak sabar nak tau sebab apa akk letak jawatan tue.. Klu itu yg trbaik, insyallah akn ade lgi yg lbih baik buat akk..

    ReplyDelete
  10. aduhhh sedihnya. Susah kalau environment kita ada toxic people macam ni. Tak menang tangan nak menepis aura negatifnya. Bertabah & be strong ye kak yana

    ReplyDelete
  11. Assalamualaikum Sis Yana, jemput sertai give away dengan hadiah tunai RM1000 oleh Mamapipie & Friends.

    Hadiah RM200 (Seorang Pemenang)
    1 x RM200

    Hadiah RM100 (2 Orang Pemenang)
    2 x RM100

    Hadiah RM50 (14 Orang Pemenang)
    14 x RM50

    Penyertaan sangat mudah & tarikh tutup giveaway pada 29 Feb 2020. Klik sini sekarang untuk sertai.

    ReplyDelete