Dah 26 tahun ???

January 09, 2019





Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog ini . ( hirup udara panjang –panjang dan lepas ~~~ haaaaaaaaaaah ) Ok ! . Dapat jugak A . L tulis entri pertama untuk tahun ini . Masih bulan 1 kan .. Harap aku tak terlambat nak ucap selamat tahun baru kepada semua pembaca yang A.L sayangi.

Bercakap tentang tahun baru semua orang akan cakap tahun baru azam baru , tapi bukan untuk aku lah . Sebenarnya aku menyampah dengan tahun baru . Tapi ,,, kenapa ???. Salah satu sebabnya ialah pertambahan usia . Ye . pertambahan usia . Usia je semakin bertambah tapi poket tetap berdebu . Orang putih kata apa tu ‘nothing change ‘ . ( ha gamaknya aku dah speaking gitu ) .

Selain itu , semakin kita dah menginjak usia ni masalah semakin bertambah . Tak macam masa kecil dulu . ( Rasa menyesal bila masa kecil nak cepat besar huuuk ) . Semuanya indah belaka . Kawan-kawan pun semua buat hal sendiri . Tak ada duit tak ada lah kawan . Tapi , takpelah mereka tak tahu aku dimana . Aku selesa sendiri .

Yang paling aku menyampah bila dah bertambah usia ni orang selalu tanya bila nak kawin dan bila nak kawin . Ini sahajalah yang orang tanya . Adik saudara A . L kebanyakkannya dah lepas dah . Tapi , mereka lupa antara jodoh dengan ajal siapa yang sampai dulu .

Terimalah swafoto A.L untuk kamu semua




A.L

You Might Also Like

4 Comments